Waarom het nooit wat wordt in Nederland – IX

Waarom het nooit wat wordt in Nederland – IX

Het onheil uit het noorden

Al in 2007 meldde zich hier een activiste die uit het juiste hout leek te zijn gesneden! Ik noem haar voor deze gelegenheid maar Inge. Samen met haar man runde ze een café in het noorden des lands. Ze was inmiddels al handtekeningen aan het inzamelen tegen het rookverbod, de betutteling, het gezondheidsfascisme, de leugens, kortom: tegen de natte droom van ene Adolf H.

Al snel kwam Inge via dit weblog in contact met o.a. Forces-NL, de PTB en de Vrijheidsstrijder (inmiddels opgeheven). Ik dacht zowaar dat het balletje zou gaan rollen! Ik voelde me dan ook geroepen om eens af te reizen naar het hoge noorden om nader kennis te maken en om te bespreken hoe we het volk zouden kunnen klaarstomen voor de actie. En zo wandelde ik in het voorjaar van 2008 bij haar het café binnen.

Helaas was ze er op de één of andere manier van overtuigd dat ze te maken had met grote organisaties, en daarmee met een grote massa militante strijders en bakken met geld. Ook bleef ze maar denken dat ik tevens oprichter en lijsttrekker was van de PTB.

Om haar uit de droom te helpen, heb ik haar meer dan eens duidelijk gemaakt dat het bestuur van de PTB mij ooit eens had gevraagd om de Hyves bij te houden. Niets meer en niets minder. Bovendien moest ze ook niet blijven denken aan grote organisaties met veel geld, en al helemáál niet aan vele duizenden activisten die bij wijze van spreken direct de straat op zouden kunnen lopen.

Tegen beter weten in hebben we (Inge, haar man, en ik) toch maar een datum geprikt voor een grootschalige actie. Bij vertrek heb ik ze alletwee nog maar eens op het hart gedrukt dat niet alleen ik, maar ook zij samen, er echt alles aan zouden moeten doen om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren. Ik zou nl. diezelfde avond nog een persbericht versturen aan vrijwel alle landelijke en regionale media.

Dat heb ik geweten! De volgende dag stond de telefoon nog net niet roodgloeiend, maar heb toch wel de nodige kranten, nieuwsdiensten en tv-stations aan de lijn gehad die zeer geïnteresseerd waren. Tegelijkertijd kwamen er echter ook een paar mailtjes en een paar reacties op dit weblog binnen vanuit dat café uit het noorden: Ik zou Inge zand in de ogen hebben gestrooid, want ze wist nu ineens zeker dat Actiefront! gewoon hetzelfde was als PTB, en andersom. Zucht…

Zelfs de ware oprichter van de PTB, Kees Uitenbroek, heeft dit grote misverstand niet uit meer de wereld kunnen helpen. En van die geplande actie? Ach, daar is nooit meer iets van terechtgekomen…

Wordt vervolgd

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

4 gedachten over “Waarom het nooit wat wordt in Nederland – IX

 1. E.Eliveld heeft recht op zijn mening! Of hij behoort tot het domme gedeelte van het volk wat krijgt wat het verdient moet z.s.m. worden opgelost. In ieder geval maakt E. Eliveld deel uit van het volk. Wat zou deze zichzelf benoemde kriticaster verdienen denkt u?

  Voor elk goed antwoord betaalt EuroStaete 100 Gulden Mark stukken uit, gratis wel te verstaan. En schrik niet, van mij krijgt u gratis het wetboek van EuroStaete aangeboden. Info over eigen rechtstribunaal en top rechters. Wetskennis mensen daar gaat het om. Ik wens u 2x toe wat u mij toewenst, leuke anekdote toch.. nadenken mag :mrgreen:

 2. @René van Spanje:
  Kijk eerst eens wat rond op eliveld.nl voordat je verdere uitspraken over hem doet!

  @E. Eliveld:
  Dank voor je complimenten. Op dit moment ben ik bezig met de laatste paar delen van dit verhaal.

 3. @René van Spanje

  In ieder geval maakt E. Eliveld deel uit van het volk. Wat zou deze zichzelf benoemde kriticaster verdienen denkt u?

  Heeeeeee.. een filosoof! Leuk eens even met je (mag ik ‘je’ schrijven?) van gedachten te wisselen, René. Inderdaad, ook ik behoor tot het ‘volk’. En tja, dan is natuurlijk de volgende vraag: tot welk? En om dan zelf ook maar even quasi filosofisch (kan dat?) uit de hoek te komen… dat is natuurlijk weer afhankelijk van wie deze vraag beantwoordt 😉

  BTW je verwijzing doet het niet goed René, en ik heb verschillend varianten geprobeerd.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.