Waarom het nooit wat wordt in Nederland – I

Waarom het nooit wat wordt in Nederland – I

Afgelopen donderdag kreeg ik een belletje van een vriend. Hij had iets gelezen over een groot protest in Den Haag op 27 april a.s. Of ik daar misschien wat meer over wist? Inmiddels heb ik iets zien staan op mijn Facebook, maar toen hij belde wist ik nog helemaal nergens van.

Ik kon hem echter wel alvast het volgende mededelen: “Je weet dat ik jarenlang bezig ben geweest om volk op de been te krijgen, maar dat is mij helaas niet gelukt. Ik heb dan ook vooralsnog geen fiducie meer in zgn. grote protesten waar uiteindelijk misschien vijf personen op afkomen die met een vlaggetje gaan zwaaien!”

Het voorgaande geeft al een beetje aan dat ik me inmiddels meer ben gaan richten op andere manieren om mijn persoonlijke vrijheden te creëren. Daarover aan het einde van deze serie meer, maar op dit moment heb ik er sowieso al helemaal geen zin in om met die hopeloos vertraagde rook- en pisvrije trein naar Den Haag te komen voor een protest dat waarschijnlijk het plaatselijke nieuws nog niet eens zal halen.

Deze vriend had ik overigens onlangs al eens beloofd om mijn bevindingen van de afgelopen jaren eens op een rijtje te zetten. Dit lijkt mij dan ook een zeer geschikt moment om dat maar eens te doen.

In de laatste delen volgen de nodige persoonlijke ervaringen en een kijkje in de toekomst, maar vanaf het volgende deel komen eerst wat algemene zaken aan bod.

Wordt vervolgd

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

9 gedachten over “Waarom het nooit wat wordt in Nederland – I

 1. Ik zal de tip verspreiden.

  De rest, ben blij dat je je eigen vrijheid wil creƫren.

  Volg deze blog met aandacht.

 2. @Jos:
  Dank voor het verspreiden van mijn tip op Hyves. Anonymous is echt wel goed bezig hoor, maar ik zie het ff niet meer zo zitten.
  De komende delen verschijnen de komende dagen wel.

 3. Kan ik me voorstellen, ik zie ons nog staan, 5000 mensen tegen het rookverbod, waarvan enkele kroeg bezitters.

  +-1.4 miljoen bondgenoten, en het land staat nog steeds niet stil, om gek van te worden.

  Is duidelijk een reden om de mismoed te krijgen.

  Ik wacht met geduld op je vervolg.

 4. @Jos:
  Ja, dat protest op het Malieveld van Forces en Rokersbelangen was qua opkomst best wel spectaculair te noemen. Ik heb nl. ook meegelopen met protesten waarbij er meer politie op de been was dan actievoerders!

  Forces heeft natuurlijk best wel iets bereikt met zijn HorecaClaim, maar er is toch nog steeds heel wat meer mis in dit land. (Schending van privacy, criminalisering van jou en mij, etc.) Dit zou allemaal nog eens moeten worden aangepakt, maar ik zie het voorlopig niet meer zo zitten.

  Het volgende deel verschijnt eerdaags.

 5. Ben erg benieuwd naar je kijkje in de toekomst, ik zie iig h’m niet rooskleurig in.

  Een grote meute op de been brengen blijkt erg moeizaam te gaan en een kleine groep trekt slechts met geld of geweld de media aandacht.

 6. @Sjaak:
  Jij en ik hebben ons best gedaan op het Malieveld en het Binnenhof, maar een echt groot protest? Daar geloof ook ik helaas niet meer in. šŸ˜„
  En de toekomst? Ach, ik probeer me zoveel mogelijk los te weken van het systeem. Daar ben ik op het ogenblik al een beetje mee bezig.

 7. Dat komt ook bijvoorbeeld door de FYRA. Dat ding vertrekt in Amsterdam tegen 300 per uur naar Internationale Bestemmingen en tegen dat het in Rotterdam is, is het zodanig om zeep dat er overal rook uit komt. En geraken ze niet meer uit de tunnel en ze hebben daar ook een paar cravates uit Den Haag en Brussel en de EU met hun valiezen en al moeten uit evacueren. Dat viel dus niet goed. En het is hun eigen fout.

  Hier zeggen ze dat de Hollanders zich door de Italianen laten belazeren hebben en in Holland zeggen ze dat de Vlamingen zich door de Italianen laten belazeren hebben. In in Italiƫ lachen ze zich rot!

  In België en in Holland zijn de mensen te achterlijk om goede treinen te bouwen en daarom moeten ze dat uit Italië gaan invoeren.

 8. Met de oude Benelux trein was het ook altijd al wat. Ik heb eens een Amerikaan zo een wicht van de NS bijna zien aanvallen. Dus ik zeg tegen die vent: als ge uw eigen niet inhoudt gaat ge straks nog retarder zijn dan de 4 uur waar ge nu al mee zit. Ok, de trein stopte voor pakweg 20 minuten zo ergens tussen Essen en Roosendaal. Zonder dat ze iets zeggen, hé. Enfin : die Amerikaan werd bij de minuut zotter en dacht blijkbaar zo bij zijn eigen dat ze in Amsterdam niet per sé zonder hem zouden kunnen?

  Straks vertelt die in zijn golfclub : tussen België en Holland kun je gerust 6 uur zoek geraken. En als je er wat van zegt bekijken ze je nog scheef TOO. En grommelen ze onverstaanbare dingen achter je rug.

  Ik zou jullie zo een Amerikaan ook nog een Educatieve Maatregel Gedrag willen aan de hand zien doen die hij zelf moet betalen. šŸ™‚

 9. @Jan:
  Ja, die HSL wordt -mede dankzij onze eigen NS- echt helemaal nooit wat. Decennialang gaat het al mis, en het zal inmiddels wel enige miljarden hebben gekost om die kl*tetrein NIET te laten rijden.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.