Jaaroverzicht 2011

Jaaroverzicht 2011

Per januari van dit jaar staan de activiteiten van de Geuzenpartij! op een lager pitje. Er heerst natuurlijk wel een hoop onvrede, maar het is allemaal niet genoeg om dit land uit de stoel te krijgen. OK, n.a.v de Arabische Lente is de Occupy-beweging ontstaan. Maar ja, een paar verdwaalde idealisten in een tentje krijgen het bankensysteem echt niet omver. Bovendien is er meer loos in ons eens zo mooie landje!

Ik ben me dan ook meer gaan richten op persoonlijke vrijheid en onafhankelijkheid. De eerste stap daartoe is eind maart gezet met mijn bezoek aan het Tabaksteeltmuseum in Amerongen. Daar heb ik een zakje zaadjes gekocht, en ben ik aan de slag gegaan. De eerste opbrengst is niet spectaculair, maar toch nog altijd meer dan ik ooit had durven dromen! De bladeren (foto) zullen over een paar maanden wel voldoende gedroogd en gerijpt zijn om ze op smaak te brengen en te fermenteren.

Deze zomer kreeg ik problemen met partitie C: van mijn harde schijf. Alles van C: is verloren gegaan, maar het merendeel stond gelukkig op partitie D:. Met een bootable cd’tje met Win XP heb ik alles van D: veilig kunnen stellen, maar was toch meteen helemaal klaar met Micro$oft Window$. Overstappen naar een ander besturingssysteem doe je niet zomaar als daar geen aanleiding toe is, maar dit was gewoon hèt moment om op zoek te gaan naar Linux. Al snel vond ik een stichting op Texel die gratis en voor niets een cd’tje met Ubuntu wilde opsturen. En met Ubuntu speel ik nu nog steeds! Helaas werkt nog niet alles vlekkeloos, maar hoop toch over niet al te lange tijd voorgoed verlost te zullen zijn van Micro$oft!

In november ben ik begonnen met het behangen van de hobbykamer. Dat behangen op zich is het werk niet, maar het is vooral het zeulen met meubilair en troep! En tussen die troep vond ik een dynamo en een koplamp van een fiets terug. Die had ik ooit eens bewaard om er eens mee te gaan experimenteren: een paar wieken erop, de handel vastknopen aan het balkon, en draaien maar! En dan? Ja, dan kan ik er twee fietslampjes van 3 volt op laten branden, en met wat extra kunst- en vliegwerk zou ik er misschien een accu van 6 volt mee kunnen opladen. Inmiddels heb ik ook al via diverse websites begrepen dat ik voor het betere werk toch echt aan 12 volt moet denken.

Het jaar 2012 zal hier in Huize Geuzenpartij! dan ook hoofdzakelijk in het teken staan van 12 volt!

Natuurlijk ga ik begin 2012 weer tabakszaadjes kopen. En terwijl de plantjes opkomen, ligt de opbrengst van 2011 te fermenteren in een luchtdicht afgesloten plastic zak.

De rest van de tijd zal ik gaan steken in het bouwen van een kleine windmolen. Ik heb geenszins de illusie dat ik straks voldoende stroom kan opwekken voor het hele huis. Nee, ik zal voorlopig al tevreden zijn met twee bureaulampen. Daarmee ben ik i.i.g. voor een klein deel onafhankelijk van mijn energieleverancier.

Ik wens jullie allemaal veel licht, vrijheid en onafhankelijkheid in 2012!

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

5 thoughts on “Jaaroverzicht 2011

 1. ” actiefront.nl/?page_id=4 Reacties
  Een ieder is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen reactie(s).
  Houd er rekening mee dat logs -en daarmee je reacties- na ongeveer drie jaar verwijderd kunnen worden. Dit om de database beheersbaar te houden.”

  Pfff een 70 euro voor een 2 tb schijfje kan er niét af dan terwijl als er websites komen als jullie propageren die in de loop der tijd uiterst waardevolle informatie samenbrengen wat dan in één KRISTALLNACHT KAP WEG IS???

  TERWIJL het te vaak om info GAAT Dat pas na 2 10 20 30 40 70 JAAR OP EENS WELL HEEL BELANGRIJK BLIJKT TE ZIJN?

  […]

  1. @Han / Bubbeltje:
   Je reactie is -ongetwijfeld wegens overdaad aan accenten- aangemerkt als spam. Ik heb echter besloten om 1 van je (vrijwel identieke) reacties ingekort te laten staan.
   Tot op heden is er nog geen enkele log verdwenen. Een database wordt er in de loop der jaren natuurlijk niet kleiner op, dus ik zal vroeg of laat genoodzaakt zijn om eens wat minder belangrijk ouder spul te dumpen. Het zij zo.
   Er zijn geen banden met AFA of andere -fronten.

 2. Hey ouwe taaie,

  als ‘het gedoe’ voorbij is, doen we bakkie. Ik heb ook kastdeur stuk gelopen; woningbouw vraagt veel geld ervoor, huursubsidie problemen, en Agis, enz. Rare buren, nou ja… Veel aan het hoofd.

  Ik Wens je positief 2012 en klik hier is op? : mooi artikel vin ik ->
  http://www.intermediair.nl/artikel/jeroen-postma/296280/waarom-het-goed-is-om-altijd-te-blijven-twijfelen.html

  Hoe gaat het met jou overgins?
  Hoe vond je die Cuba-film? Ik heb er veel aan gehad.

  Windmolen op fiets-dynamo draait denk te stroef, je hebt echt een rotor nodig, tbv stabiliteit. En een tandRad overdracht?

  Wind is trawens indirecte ZonneEnergie?
  Ik volg het belangstellend.
  Wie weet tot snel spreeks.

  ik Proost een Portje op onzer gezondheid… (hoeft niet exact op 1/1 0H00 !)
  groet Alex

 3. @Alex:
  Als je met een fietsdynamo aan de slag gaat, dan heb je wel een versnelling nodig die je bijv. met een v-snaar overbrengt. Ik probeer een 24 of 30V-motor te vinden die gemaakt is voor lage snelheid. Dan kun je -als het goed is- al een 12V-lampje laten branden door een zwieper te geven aan de as van de motor. Zo heb je nl. geen versnelling nodig.

  Voor de goede orde: een electromotor is in feite gelijk aan een dynamo.

  De link die je gaf is leuk om te lezen! In het leven draait alles om het maken van keuzes. 20 jaar geleden heb ik mijn vaste baan opgezegd. Op zich een slechte keuze, want ik heb nooit meer een vaste baan kunnen krijgen. Maar toch… Ik kom nu rond met weinig, maar houd zelfs af en toe nog wat geld over! Dus uiteindelijk is deze keuze toch niet eens zo slecht geweest!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.