Tussentijdse update

Tussentijdse update

Of je nu wel of geen logjes schrijft: het maakt allamaal niks uit, want het circus van de politiek draait gewoon door! We mogen slechts machteloos toekijken…

Neem nou Griekenland: nog niet zo lang geleden dopten we hier gewoon onze eigen boontjes, en er was echt niemand die toen dacht dat we wel een paar Grieken zouden kunnen vinden om ons financieel bij te springen als het eens wat minder goed ging. Tegenwoordig blijkt dat echter wèl zo te werken, maar dan andersom. Nederland wil dan ook graag uit de euro, en eigenlijk wil heel Europa volgens mij wel uit de euro. Ja, zelfs Griekenland zelf wil uit de euro, want ze zien nu ineens in dat het leven zo slecht nog niet was toen creatief boekhouden met drachmes nog geoorloofd was.

En neem nou het verbod op ritueel slachten: het is uiteraard een goede zaak dat dieren zo min mogelijk te lijden hebben, maar het is de kromme redenatie die erachter zit die me stoort. Dieren hebben nl. geen rechten, maar het is de mens die de morele plicht heeft om goed voor de dieren te zorgen. (Zelfs als we een dier slachten om het te consumeren.) Ook is het helemaal verkeerd om menselijke emoties te projecteren op dieren. Mensen zijn nou eenmaal van een geheel andere orde. OK, de mens is soms het grootste beest dat op de aarde rondwandelt, maar toch… I.p.v. ‘eten of gegeten worden’ houden wij ons bezig met o.a. architectuur, muziek, schilderkunst, literatuur, mode, techniek en wetenschap; we schrijven geschiedenis en onderzoeken onze herkomst. Het zijn allemaal zaken waar geen dier zich ooit om zal bekommeren!

En dan ten slotte het ‘vreselijke’ weer van gisteravond: ik moest toch echt rekening houden met een scenario dat aardig in de buurt kwam van de Egyptische plagen, maar ondertussen heb ik nog geen hagelsteen gezien! Ik vind toch wel dat ik op z’n minst recht heb op één hagelsteen! 😉

Maar goed, bangmakerij is helaas één van de slechtere eigenschappen van de mens, en het is dan ook treurig om te zien dat deze vooral de laatse jaren keer op keer ten toon wordt gespreid! Is het niet het weer, dan is het wel de meerook, de ijskap, de vogelgriep, de terreur of de EHEC!

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 3,50 van 5)
Loading...

2 gedachten over “Tussentijdse update

 1. Het in 1972 geschreven nummer van de Moody Blues (Pinder): Lost in a lost world, heeft een profetische tekst. Is NU nog actueel!
  Gelukkig hebben ze ook positieve nummers gebracht b.v. (Hayward): New horizons.
  1 hen beste nummers vind ik: Question.
  Nou raad niemand of ik fan ben ha ha…

 2. @Alex:
  Ik ben nooit de allergrootste fan geweest van de Moody Blues, maar moet natuurlijk wel zeggen dat de ze zeer goede muziek maakten.
  Het door jou genoemde nummer kende ik helemaal niet, maar heb het zonet via Youtube beluisterd.
  Het is uit de hele sfeer van het nummer al op te maken dat het hier gaat over totalitaire regimes en zinloze oorlogen, en ook is het wel duidelijk dat een revolutie helaas ook niet altijd zaligmakend is.
  Een dergelijk thema is helaas altijd actueel, en zal dat over 1000 jaar nog wel zo zijn… 😥

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.