Winterlogje

Winterlogje

Voor vandaag zat er een wandeling door de buurt in de planning om ’ns wat ouderwetsche winterse taferelen te fotograferen die ik sinds mijn jeugd in de jaren ’60 en ’70 eigenlijk niet meer heb gezien. Volgens sommige idioten wordt het nl. steeds warmer, dus het zou zomaar eens kunnen dat deze winter toch echt de allerlaatste is met sneeuw en ijs. 😉

Helaas ben ik niet veel verder gekomen dan het park aan het einde van de straat. Ik kon mijn laarzen nl. nergens vinden, en die had ik vandaag toch echt wel nodig, want direct buiten de voordeur zakte ik al meteen tot over mijn enkels in de sneeuw.

Hieronder dus een paar fotootjes. De kwaliteit valt wat tegen, maar het geeft toch wel een aardige indruk van de situatie bij mij in de buurt. Zoals je op de onderste foto kunt zien, is er sinds afgelopen vrijdag (de 17e) zo’n 13 cm sneeuw gevallen.

De komende dagen komt er alleen nog maar sneeuw bij, dus met de Kerst zal er hier wel ruim een halve meter liggen. White Christmas allemaal!(Nog geen stemmen)
Loading...

5 thoughts on “Winterlogje

 1. Joop welnee de allerlaatste sneeuw en ijs pret, is echt niet voorbij hoe kom je erbij.
  De atoomonderzeeërs van Eurostaete liggen nu onder een dikke ijskap met kapitein
  Brockhus aan boord. Toen de President van Eurostaete Eikeltje Beukeveld vriend van The Iceman er met zijn postzegel aankwam, maakte ik dat ik wegkwam. Kijk maar naar de mail die ik je hierover heb gestuurd zegt vriendje René…. :mrgreen:

 2. Het zijn toch mooie plaatjes geworden Joop 😉
  Ach, wat er ook gezegd wordt over het weer, je kan er toch niets aan doen. Het is zoals het is. Ik verwacht een strenge winter met veel kou en sneeuw, dus ik ga snowboots halen vandaag. Heb jij jouw laarzen al gevonden? 😆

 3. @René van Spanje:
  Ik schrijf geheid nog wel wat over Eurostaete met z’n Guldenmark en z’n postzegels, maar nu ff niet!

  @Leidse Glibber:
  De persoonlijke vrijheden van vroeger keren -tenzij we in opstand komen- niet meer terug, maar de winter dus wel.

  @Monique:
  Ik heb er wat gammacorrectie tegenaan gegooid. Nu zijn de huizen op de eerste foto tenminste geelbruin i.p.v. paars.
  Binnenkort moet ik ook maar eens snowboots gaan halen, want ook ik verwacht nog 2 maanden ellende. En mijn rubberlaarzen? Die zijn toch echt foetsie!

 4. Of topic, al die verlichting vind ik ook teveel maar wel erg leuk om eens doorheen te lopen.
  Daarnaast is het een echte oude arbeiderswijk en dan leuk om te zien hoe men bezig is het leuk te maken.
  Alvast prettige feestdagen en de beste wensen voor 2011

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.