Beetje keuzevrijheid terug

Beetje keuzevrijheid terug

Het is natuurlijk prachtig dat er per gisteren, met de versoepeling van het rookverbod voor de horeca, weer een beetje keuzevrijheid is teruggekeerd in de Lage Landen. De vlag gaat hier echter niet in top, want zielige clubjes als Stivoro en CAN zullen ongetwijfeld blijven eisen dat ons hele zonnestelsel rookvrij moet worden.

Deze versoepeling is één van de eerste merkbare veranderingen sinds het aantreden van het kabinet Rutte. Hartstikke mooi natuurlijk, maar met een evt. val van dit kabinet (die ik toch wel zie aankomen) kan alles in no-time weer worden teruggedraaid.

Nee, dit land is pas echt vrij als bepaalde zaken omtrent de persoonlijke levensstijl voor eens en voor altijd van de politieke agenda zijn verdwenen!

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 3,50 van 5)
Laden...

10 gedachten over “Beetje keuzevrijheid terug

 1. Op zich natuurlijk wel leuk deze aanpassing, maar het zou mooier zijn als in alle kleine cafe’s weer gerookt zou mogen worden.
  En ja, ook ik verwacht niet dat dit kabinet lang blijft zitten.
  Maar ja we hebben voorlopig al iets binnen.

 2. @Leidse Glibber:
  Hans Hoogervorst roofde bij wijze van spreken ons hele huis leeg, en nu krijgen we van Mark Rutte weer een paar dingen terug. Na de val van dit kabinet (over een maandje of 3?) komen Halsema, Cohen, Pechtold en Roemer weer in zicht. Dan komt de gezondheidsgestapo gewoon weer terug, en kan het hele circus van rechtszaken weer van voren af aan beginnen!

 3. @Leidse Glibber:
  Psies! We hebben overheden die tegen ons zijn, en daarom moeten we blijven knokken voor onze vrijheden…

 4. @Madbello:
  En ik ken i.i.g. twee mensen die ongewenst meebetalen aan Stivoro: jij en ik! 😈

 5. Ik betaal helaas ook…

  Maar we moeten met zijn allen inderdaad aanwezig blijven. Eigenlijk moeten we niet eens met een gerust hart gaan slapen, het hele rookverbod moet van de kaart worden geveegt en zelfs dan zullen we de wacht moeten houden. De lege pakjes actie tegen de anti’s, de sociale en andere media blijven gebruiken om men het verhaal in waarheden uit te leggen, elkaar steunen en bondgenoten zoeken bij bijvoorbeeld drank, soft-drugs groepen al ben jij daar niet in directe zin de dupe van (ik gebruik bijv. geen soft-drugs en drink zeer gematigt). Als deze regering valt, verwacht ik (mits ik de peilingen mag geloven) een vergelijkbare daarvoor terug, maar dan nog altijd blijven waken over de vrijheid die in een schijndemocratie (wat democratie eigenlijk is) zomaar overboord kan worden gegooit dankzij machtige lobby’s.

  Groetjes,
  Wesley Vet
  HRV

 6. @Wesley Vet:
  Ik schreef het al vaker, en ook uit deze log blijkt het weer: we moeten waakzaam blijven, en zeerzeker niet de vlag gaan uithangen.
  Aansluiting zoeken bij anderen is natuurlijk een zeer goede optie, maar mensen zien bijvoorbeeld nog niet in dat er over een jaar of 10 mogelijk een alcoholverbod is doorgevoerd. We hebben dus nog heel wat werk te verrichten!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.