De klucht Eurostaete

De klucht Eurostaete

De laatste dagen heb ik nogal wat persberichten ontvangen over de officiële oprichting van het vrijstaatje Eurostaete dat zuidelijk van Coevorden op de grens tussen Nederland en Duitsland ligt.

Nou vind ik dat hele Eurostaete persoonlijk één grote klucht. Ik verwacht nl. dat óf Nederland óf Duitsland wel orde op zaken zal komen stellen met een paar bulldozers zodra men iets merkt van bouwactiviteiten.

Want wat was er ook weer aan de hand? Eurostaete is in feite niets méér dan een halve gedempte sloot. De ene helft was (en is) Nederlands omdat Nederland de grens in een dergelijk geval afbakent op de helft van het water. De andere helft ligt theoretisch in Duitsland, maar het Duitse kadaster rekent (zo beweert men) tot aan de rand van het water. En zo kon er, mede door ontbrekende en onjuist genummerde grenspalen, een kleine strook niemandsland ontstaan.

En op die strook wordt op zaterdag 23 oktober a.s. de vrijstaat uitgeroepen, en wordt er een feestje gebouwd. Er is een vrijmarkt, een danstent, je kunt speeddaten, je kunt er een boom planten en weet ik veel wat nog meer. Maar het mooiste komt nog: het eerste kind dat in Eurostaete geboren wordt maakt kans op het koningschap!

Tsja, dat lijkt mij nou echt de ultieme wens van alle hoogzwangere vrouwen die op of vlak na 23 oktober hun kindje verwachten… Kindjelief kan dus koning of koningin worden van een halve sloot! Ja, daar kan het kind het later nog heel ver mee schoppen! 🙄

Maar goed, mocht je toevallig op 23 oktober in de buurt van Coevorden zijn, ga dan voor de aardigheid eens een kijkje nemen in het vrijstaatje. Houd er wel rekening mee dat je aan de grens een soort visum moet kopen à 50 euri. ’t Is maar dat je het weet.

UPDATE – 11-10-2010:
Zie ook de logs van 02-03-2008 en 29-08-2006

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 4,00 van 5)
Loading...

24 gedachten over “De klucht Eurostaete

 1. En dan begint het direct ook al weer hardstikke fout, door een staatshoofd door een toevallige fusie van zaad- en eicel afhankelijk te stellen. Het gaat natuurlijk om het pricipe, maar voor republikeinen is er in de greppel in ieder geval al weer géén plaats.

 2. @P.E. Middelkamp:
  Juist opgemerkt! Ook in Eurostaete wordt er zomaar iemand aangewezen die koning(in) kan worden omdat hij of zij er per ongeluk geboren is.

 3. Een vrijstaat met in de toekomst een koning of koningin? Hahaa….hoe vrij zal dat zijn? Nu woon ik vlakbij Coevorden en in eerste instantie dacht ik, ja, daar ga ik heen. Maar ik ga geen 50 euro betalen voor een visum. Jammer…ben wel nieuwsgierig.

 4. Leuk commentaar.
  Over dat koningschap, dat was echt alleen maar een grap die kennelijk goed werkt, want er wordt over gerebelleerd. Terecht overigens, want het is een illusie. Maar waar gaat het werkelijk om? Lees daarvoor de brie aan prinses Irene die gevraagd is om beschermvrouwe te worden van de kleine existerende soevereine staat EuroStaete. Hoe groot het landje is doet er niet toe. De grens wordt bepaald door een traktaat tussen staten. Die sloot werd door een notaris niet meegenomen bij de overdacht van het gebied aan de Staat der Nederlanden en evenmin aan het Koninkrijk Hannover in Duitsland. Het Grundbuch is in deze uiterst correct, vandaar dat de twee grenspalen 6 meter uit elkaar staan. Het gebied ertussen is nu EuroStaete, waar andere wetten gelden dan die in Duitsland en in Nederland. O.a. fiscale wetten en met name wetgeving m.b.t. de rechtspraak die in Nederland dood en doodziek is met belangenverstrengeling, rechter- en raadheer plaatsvervangerschap en de van hogerhand volstrekt onwettige mogelijkheid dat advocaten mogen liegen tegen de rechter in civiele zaken, mogen lasteren, meineed plegen, misleiden, vervalsen en bewijzen verduisteren. Dus om nu te zeggen dat EuroStaete een grappige aangelegenheid is, ga dan eerst maar eens lezen over het ontstaan ervan en de doelstellingen om zaken aan de orde te stellen die niet zo fris zijn in de Nederlandse bananenrepubliek als ex-rechtsstaat. Een beetje nadenken kan geen kwaad i.p.v. onnadenkend belachelijk maken.

  Rob Brockhus, redacteur Sociale Databank Nederland en lid van EuroStaete.

  P.s. Worden jullie bij nader inzien ook maar lid om de zaken in ons land een beetje te verbeteren? Zie : http://www.sdnl.nl/brief-aan-prinses-irene.htm met daaronder de twintig voorstellen die ieder van u toch wel moet onderschrijven.

 5. @Monique:
  Nu blijkt dat dat gedoe rond koning of koningin ineens weer een grap te zijn. Zie reactie 4.

  @Rob Brockhus:

  Welkom hier.
  Het idee rond een vrijstaat spreekt mij zeer aan, en ik volg het nieuws hieromtrent al enige jaren op de voet. Ik weet dan ook wel degelijk waar ik het over heb! Mogelijk was ik zelfs de eerste weblogger die er zijdelings melding van maakte. Ik moet het ff nakijken, maar dat was volgens mij ergens in 2007.

  Maar goed, ik moet helaas kritisch blijven, want Eurostaete heeft geen atoombom (en geen eigen biermerk zoals Frank Zappa ooit stelde aangaande onafhankelijke staten). Iedereen fietst dan ook vrolijk dwars door Eurostaete heen met gasleidingen en wat dies meer zij. Ik moet dan ook helaas stellen dat er over een paar maanden geen vierkante millimeter meer over is van Eurostaete…

 6. @Rob Brockhus:
  De eerste log stamt uit 2006. De naam Eurostaete was toen nog niet eens bekend, en ook was je Sociale Databank in deze kwestie nog niet eens in beeld!
  De tweede log is ook alweer ruim 2,5 jaar oud. Die stamt uit maart 2008. Daarna is het hier wat rustiger geworden omtrent Eurostaete, en dat kwam omdat president Beukeveld geen tijd (lees:geen zin) had om mij rond te leiden in zijn ‘land’.

  De links heb ik als update toegevoegd onder de log.

 7. @Leidse Glibber:
  Uit een recent persbericht (zie ook log van zonet) begrijp ik dat je ook een jong boompje mag meenemen plus een klavertje-4.

 8. Top humor van de bovenste plank. Comedian Rob Brockhus zorgt voor volle theaters..
  Joop van Dijk verkoopt de kaartjes, en ik loop -gaap- gaap in de pauze weg!!

 9. @René van Spanje:
  Dank voor je compliment. En ja, die Brockhus is en blijft idd. een komediant!

 10. In een niet Wettelijk Gelegaliseerd en Geregistreerd betaalmiddel investeren is een beetje dom! Vraagje: kan men derhalve inleggelden terugvorderen? Zo neen, graag de reden!! Ik ben benieuwd wat de deskundigen hierop te zeggen hebben!!!

  P.S. : Joop van Dijk zou een voortreffelijk auteur zijn. Eenmaal geproduceerde boeken vliegen als broodjes de winkel uit… Joop neem dit eens in overweging, je kunt zelf je tijd bepalen en onderwerpen zoals Euro Staete, laten zien wie er allemaal beter van worden. Of dat de inlegger is valt te betwijfelen.. nogmaals bedankt voor je verhelderend verslag…

 11. In een niet Wettelijk Gelegaliseerd en Geregistreerd betaalmiddel investeren is een beetje dom! Een ilussie rijker- maar muntjes weg- is dikke pech! Vraagje: kan men derhalve inleggelden terugvorderen? Zo neen, graag de reden hiervan! Je bent anders zomaar je duurverdiende euro muntjes kwijt. Ik ben benieuwd wat de deskundigen hierop te zeggen hebben!!! Kennen jullie het spelletje raden maar, doe eens een poging.

  P.S. : Joop van Dijk zou een voortreffelijk auteur zijn. Eenmaal geproduceerde boeken vliegen als broodjes de winkel uit… Joop neem dit eens in overweging, je kunt zelf je tijd bepalen. Onderwerpen zoals Euro Staete, laten zien wie er allemaal beter van worden. Of de Inlegger hiervan beter word wens ik te betwijfelen, nogmaals bedankt voor je zeer verhelderend verslag… de titel voor een bestseller boek zou kunnen zijn. De vallende Ster. Het vervolgboek zou kunnen heten de rijzende sterk van Auteur Joop van Dijk.. ik ben benieuwd wat deze man gaat doen…

 12. Er is geen sprake van entreegeld op 23-10-2010. Je kunt je inschrijven maar dat is geen plicht om de boel te komen bekijken.

 13. Joop van Dijk, schreef al, EuroStaete is een klucht.. Klik reactie nr 13, als je op Wim klikt komt er geen verbinding tot stand, wat wel het geval bij alle reflectanten. Wim nr 13 is zelfs geen klucht- maar blijkt onfrisse lucht wel te verstaan. :mrgreen:

 14. @Wim:
  Deze log is gebaseerd op eerdere persberichten. Zie verder reactie 8.

  @René van Spanje:
  Je kunt hier ook reageren zonder je website in te vullen.

 15. Joop, Zonder Website invullen kan, echter als je op de naam Wim drukt -en de naam blijkt out- dan zit er toch iets fout. Anoniem iets zeggen kan iedereen- het is als bellen blazen in de lucht, en dat is niet eens een klucht! Ik ben Rene van Spanje, intellectueel eigenaar van mijn blog- en spreek namens mijzelf… Je kunt dit interpreteren zoals je wilt – ik zie het nu eenmaal zo. Het is zoals het is- en dat staat vast. Tenzij wij allen worden beïnvloed door buitenaardse wezens welke onze verstandelijke vermogens te boven gaan! En laat ik daar nu net niet in geloven.. :mrgreen:

 16. Niet doen mensen, een gewaarschuwd mens telt voor twee.
  Onderstaand verzoek lijkt mijeen vorm van …………. vult u zelf de stippellijn maar in.
  EuoStaete is Brockhus zijn buideltje vullen. Protesteer massaal, zie onder mijn doorgifte!
  Niet doen, kijk uit…. 😈 :mrgreen: 😈 :mrgreen:

  NOTITIE:

  Nu EuroStaete al meer dan 30 leden heeft die zowel het lidmaatschap als de GuldenMark in brons of tin hebben aanvaard en ontvangen, komen er toch geluiden dat er mensen zijn die wel lid willen worden, maar de GuldenMark niet per se willen ontvangen. Dat heeft ons doen besluiten om het lidmaatschap ook zonder de bronzen GuldenMark ter beschikking te stellen. Voor EuroStaete is dat zelfs gunstig omdat de kosten van het gieten van deze munt en de identificatie daarvan een aanzienlijke kostenpost is. U hebt vanaf nu ook de keuze om voor € 50,- het lidmaatschap te verwerven, maar wel met de erkenning van de GuldenMark als betaalmiddel op EuroStaete.

  Voor bedrijven geldt niet, omdat deze de waarde van de GuldenMark met certificaat van echtheid in het echt moeten kunnen voelen en tonen aan andere ondernemers. Voor het personeel dat zij eventueel het lidmaatschap willen schenken, bijv. in het kerstpakket, kan het lidmaatschap collectief worden aangevraagd, maar dan zonder de bronzen GuldenMark. Die is naderhand en apart te bestellen via het EuroStaete Business Centre.

 17. Tja, een leuke droom, die ik zelf ook al jaren koester: een soeverein vrijstaatje. Maar onrealiseerbaar. Zelfs als De Nederlandse Staat juridisch gezien niet dwars kan gaan liggen (maar op alle mogelijke andere manieren dan wel), waar haal je dan je water en elektriciteit vandaan? Een eigen mini-kerncentrale op dat strookje zetten zeker? Je ontworstelt je tegenwoordig helaas niet meer aan de omringende mach. Tenzij je in internationale wateren een ondiep stuk vindt waar je tonnen zand neer kunt dumpen om je eigen eiland te maken. Ik sta open voor zanddonaties. En die 50 euro entree verklaart natuurlijk meteen de naam EuroState: het is alleen om de poen te doen en dat is voor mij geen ‘vrij’staat.

 18. @René van Spanje:
  Je hebt gelijk, maar je hoeft nu eenmaal geen website te hebben / op te geven om hier te kunnen reageren.

  @Jack Mommers:
  Welkom terug!
  Een vrijstaat spreekt ook mij zeer aan, maar Eurostaete voldoet niet aan dat criterium: men heult nl. met de Oranjes en met de EU. Een eigen eiland ver buiten de EU is dan ook een veel beter idee!

 19. @René van Spanje:
  Je laatste twee reacties zijn niet goedgekeurd!
  Geen verhalen van 1,5 meter lang, geen overdaad aan links en al helemaal geen privégegevens van derden!

 20. Eurosteate kan origineel oorspronkelijk denken niet worden ontzegd.De Franse Revolutie begon met oorspronkelijk denken van o.a. Voltaire met het liberalisme van doktor Questnay in Frankrijk als gevolg,waarop Adam Smith weer parasiteerde met zijn Wealth of Nations (Laat goedheid uit u oprijzen als bijprodukt van Uw zelfzucht!!), Feuerbach pakte Hegels “ideeenwereld over de Staat als hoogste doel”aan met als leerling Karl Marx,die met zijn Communistisch Manifest in 1989 voor de bijl ging en nu is door EUROSTEATE !!! Friedman aan de beurt,die beweerde dat het welbevinden in de wereld kan worden bereikt met “de rente”en geld als doel op zichzelf in een “vrij”neo-liberaal marktsysteem.HET SYSTEEM VAN FRIEDMAN WERKT VOORGEEN METER!!!!!
  Zet Rob Brockhus met zijn companen niet weg voor clowns want dan heb ik een mooi gedichtje,dat iemand (wie?) maakte voor criticasters van Charles Dickens indertijd met zijn sociale ideeen:

  You wrote,they are spurious (vals,onecht) and shoddy (ondeugdelijk),
  They say it over my dead body,
  I kindly advice those birds
  To come out and REPEAT those words!!!!

  Zelf heb ik een boek geschreven VOER VOOR EKONOMEN, (dat U bij Eurosteate binnenkort kunt kopen voor een gering bedrag om hun kosten te dekken), waarin ik een pleidooi hield voor de ontwikkeling van een MONOPSONIE van burgers t.o.v. banken en Bigbussines als tegenhanger van hun MONOPOLIES (energie, geldcreatie).
  Ook een zwevend idee, dat voor gek wordt versleten, maar het concept van Eurosteate (Dr Beukeveld) van UITWONERS past daar wel in. 6 Miljard wereldburgers tegen ONSTUITBARE SLOTEN !!! MET GELD in handen van enkelen.
  We zullen zien wat we zullen zien.
  Het gekke is dat het gekke nog zo gek niet is!!!
  Dr Sjef de Jong
  Dickensmuseum

 21. @Sjef de Jong:

  Welkom hier!
  Misschien komt er ooit nog eens iets goeds uit Eurostaete, maar toch heb ik helaas mijn twijfels. Als ik alle verhalen lees over Eurostaete op http://www.sdnl.nl en op http://www.eurostaete.eu, dan proef ik toch enorm veel onwetendheid. Mijn oude vriend Hosea schreef daar al eerder over, maar dit terzijde.

  Eurostaete gebruikt een aangepaste EU-vlag en plaatst de sterren ook nog eens ondersteboven! Een echte vrijstaat zou zich moeten verzetten tegen de EU!

  Het volkslied is ook al zo’n verkeerde keuze. Niets tegen ‘Ode an die Freude’, maar dit muziekstuk is toevallig wel enige jaren het volkslied van de EU geweest!

  En dan hebben we nog beschermvrouwe prinses Irene! Wat heeft Eurostaete toch met die Bilderbergse Oranjes???

  Kortom: Onwetendheid, gebrek aan kennis!

 22. 😈 Die Mijnheer van Spanje? Equivalent voor de Goed Heilig Man? Die heeft wel degelijk groot gelijk. Dat zaakje van Eurostaete eens bezien en erover gelezen, maar het is pure zakkenvullerij van een beroepszakkenvuller die ook nog eens beweerd een geneesmiddel tegen alle vormen van kanker te verkopen, uiteraard via de België route!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.