Is dit land nog te redden?

Is dit land nog te redden?

Ja ja, volgens ons aller Maxime Verhagen was het CDA-congres van gisteren ‘een feest voor de democratie’. Tsja, dat geldt natuurlijk zolang we het hebben over echte politici die zich daadwerkelijk bezighouden met het wel en wee van ons land.

Wat we gisteren op tv zagen, was echter de façade, de zichtbare bovenlaag van de politiek. We zagen dan ook tientallen oudgedienden en huidige leiders die soms zeer geëmotioneerd hun zegje deden over hun standpunt aangaande het akkoord met de PVV. Het was natuurlijk leuk om te horen dat de ene helemaal vóór was terwijl de andere juist weer faliekant tegen was. Maar ja, dit alles was in feite gewoon zinloos geblaat omdat geen van al deze politici daadwerkelijk iets in te brengen heeft!

Onder Rutte-Verhagen zou bijv. de immigratiestroom worden ingedamd… Laat je alsjeblieft niets wijsmaken, want de EG heeft het in 1975 al op een akkoordje gegooid met de moslimwereld om een volgende oliecrisis te voorkómen. Het werd dus olie in ruil voor immigratie, en daar verandert niemand meer iets aan. Rutte niet, Verhagen niet, en zelfs Wilders niet! We krijgen straks dan ook gewoon andere cijfertjes te zien. Cijfers liegen nl. niet… Maar je kunt er wel heerlijk mee sjoemelen!

In 1975 hadden we allemaal weleens wat vernomen van de op handen zijnde veranderingen binnen de toenmalige EG, maar Straatsburg (en later ook Brussel) bleef voor iedereen de ‘ver van mijn bed-show’. En toen we in 1980 voor het eerst mochten stemmen voor het Europees Parlement, gingen we gewoon braaf naar de stembus omdat we toen nog geloofden dat de zichtbare leiders aan de macht waren, en dat stemmen een democratisch verworven recht was.

Ai! Wat waren we destijds nog kortzichtig! Goed, we konden ons voorstellen dat bijv. bankiers, oliemagnaten en pillendraaiers enige politieke invloed hadden, maar de absolute macht? Nee! De krant schreef bijv. niet over de Bilderbergconferentie, dus niemand had daar ooit van gehoord.

Verdorie! Als we 30 jaar geleden toch eens de kennis hadden gehad van vandaag, dan hadden we toen massaal in opstand kunnen komen: “Weg met die achterkamertjes van Straatsburg en Brussel! Weg met al die geheime clubjes die de dienst uitmaken! Weg met al die lieden die ons land en onze vrijheden verkwanselen aan Europa!”

Daarmee moet ik me dan ook afvragen of dit land nog te redden is. Ik heb er een hard hoofd in, maar geef de strijd niet op!

Ten slotte nog een zijdelingse opmerking over Wilders:
Tegenwoordig lopen er zowel binnen als buiten Nederland hele volksstammen rond die in Wilders een soort Messias zien. Dit is levensgevaarlijk, want deze ammoniakop heeft onlangs nog gesteld dat hij niets heeft met de begrippen vrijheid en verantwoordelijkheid die samen het motto vormen van Rutte-Verhagen I. Wees dus gewaarschuwd, want ook deze charlatan heeft -net als alle andere politici oplichters- een dubbele agenda!

Foto: Hotel ‘De Bilderberg’ in Oosterbeek, waar in 1954 de eerste conferentie plaatsvond.
Bron: Wikipedia

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Loading...

4 thoughts on “Is dit land nog te redden?

 1. Achterkamertjespolitiek zal altijd bedreven worden, maak je daar geen illusies over. Geheime machtige genootschappen zullen er ook altijd zijn. De burgers, het klootjesvolk, zal nooit te weten komen hoe het precies gaat. Wij mogen stemmen en daar moeten we blij mee zijn (ahum). Kortom: Nee, dit land is niet te redden. Europa is niet te redden. We moeten het zelf doen Joop en waakzaam zijn. Uiteindelijk moet je jezelf redden.

 2. Waarom scheiden we ons niet af van het EUSSR gedrocht? Nederland moet het toch zo hebben van de export, is dan het tegenargument. Door uit de EU te stappen hebben we plotseling nog veel meer buitenland en exportmogelijkheden.
  1. Alles moet je kunnen kiezen
  2. Reserve valuta heet Gulden
  3. Arbeid wordt niet meer belast
  4. Dienstplicht weer invoeren, een sterke krijgsmacht is onontkoombaar

  Kijk eens aan, iedereen aan het werk!
  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2010/08/16/de-opheffing-van-nederland/

 3. @Ko van Dijk:
  Dank voor je complimenten. Ik ben helaas bang dat ik er niet ver naast zit!

  @Monique:
  Zolang er geen opstand komt, denk ook ik inmiddels dat we allereerst waakzaam moeten zijn, en dat we ons uiteindelijk zelf zullen moeten redden. Triest, maar waar…

  @P.E. Middelkamp:
  Welkom hier!
  Afscheiding is ook in mijn ogen de beste optie. We onderhouden dan vriendschappelijke contacten met Brussel, maar we worden er niet meer door gedicteerd. Ideaal toch? En de marechaussee komt weer ouderwetsch terug aan de grens!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.