Proclamatie (1e versie)

Proclamatie (1e versie)

Hierbij de eerste versie van de proclamatie. Toevoegingen en verbeteringen zijn welkom. De krans is in de maak, maar helaas kan ik geen foto maken omdat de software van mijn camera nog niet is geïnstalleerd.


PROCLAMATIE

Preambule
De kranslegging op het Binnenhof te Den Haag op 27 januari 2006 (datum onder voorbehoud) is een initiatief van actiefront.nl en wordt actief gesteund door rookgordijn.web-log.nl middels een extra krans. Vele andere webloggers ondersteunen deze actie van harte, maar weten nog niet of ze bij de actie aanwezig kunnen zijn.

De kransen worden gelegd i.v.m. het feit dat de huidige democratie is gestorven en dat we daarmee onze vrijheid kwijt zijn. Hiermee wordt een signaal afgegeven naar de overheid en de rest van Nederland dat we goed verkeerd bezig zijn! Allerhande wetten worden ons door de strot gedouwd onder het mom van terreurdreiging, veiligheid en gezondheid om ons (de burgers) te doen geloven dat het allemaal zinvol of zelfs absoluut noodzakelijk is dat deze wetten erdoor worden gedrukt.

1. Hangen die camera’s er voor onze veiligheid?
Bijna elke meter die we afleggen op straat wordt wel ergens op foto of video vastgelegd, en dat allemaal in het kader van de terreurdreiging en de veiligheid. Op deze manier schept het geen gevoel van veiligheid, maar juist een gevoel van ONveiligheid. Wie controleert wie? Wat gebeurt er met die opnamen? Wie bepaalt er wat een ‘verdachte beweging’ is op bijv. een ‘risicoviaduct’? En wie heeft dergelijke newspeak bedacht?

2. Goed, je mag demonstreren, maar met je rug tegen de muur
Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld dat spandoeken verwijderd moeten worden omdat het opschrift kennelijk niet ‘politiek correct’ is. En als er een staatshoofd arriveert, dan mag je nog protesteren tegen het beleid van het desbetreffende staatshoofd, maar dan wel op honderden meters afstand zodat het vooral niet wordt gezien of gehoord.

3. Goed dat er politie is…
In theorie wel, maar tegenwoordig hebben we te maken met dienders die alleen maar geïnteresseerd zijn in ‘Ome Arie en Tante Bep’ (om zomaar een paar burgers te noemen) die per ongeluk eens een spreekwoordelijke centimeter te hard hebben gereden. Dit alles heeft niets meer met veiligheid te maken maar meer met commercialisering van wetgeving en met de totale contrôle (666) van ‘Big Brother’. En iedereen vraagt zich af wat er met dit geld gebeurt. Dit is immers een miljardenbusiness? We krijgen hier niets voor terug. Alleen nog maar meer onzinnige regeltjes!

4. Vergeet je tandenborstel niet!
Vóór je het weet is het ding aangemerkt als ‘verdacht pakket’ en moet het treinverkeer in een groot deel van het land urenlang worden platgelegd. Wie maakt er eigenlijk uit wat verdacht is? Tja, sinds ’11 september’ is alles verdacht, en het lijkt er dan ook op dat deze aanslagen op de juiste tijd werden gepleegd (en mogelijk zelfs in scène zijn gezet) zodat er overal ter wereld angst kon worden gezaaid door de overheden. Alles en iedereen is immers verdacht totdat het tegendeel bewezen is!

5. Geen idee…
Geen ID? Mooi, dan ben je tegenwoordig automatisch een handlanger van Osama Bin Laden! (Zie ook punt 3 en 4.) Ook is dat weer kassa voor de overheid, want er staat weer een ‘leuke’ bekeuring tegenover. En is het nou echt veiliger geworden op straat?

6. Alle rook is veilig, behalve die waar accijns over wordt geheven
Er brandt een huis, fabriek of loods af, en wat krijgen we te horen? Dat de rook veilig is! En dat terwijl het niet is uitgesloten dat er ook eens een pakje sigaretten in vlammen opgaat. Wat een hypocrieten zijn die woordvoerders van politie en gemeentes! Als iemand een sigaret aansteekt, is deze meteen een gevaar voor de volksgezondheid, en komt er ineens een ‘dodelijke cocktail’ aan uiterst giftige stoffen vrij. Deze tabakswet is gesponsord door de farmaceutische industrie om de afzet van nicotinepleisters te vergroten, en daar zijn verschillende politici beslist niet armer van geworden! Bovendien heeft deze wet gezorgd voor een ongrondwettelijke tweedeling in de maatschappij!

7. Fijn! Stof!
Ook weer zo’n kreet om er een wet doorheen te drukken die nergens op slaat. (Zie ook punt 6.) Roep maar “Fijnstof”, en je hebt een goede reden om het verkeer te dwingen om langzamer te rijden en om zo meer files te veroorzaken. Het verkeer kan immers niet beter doorstromen als er langzamer wordt gereden, en langzaamrijdend of stilstaand verkeer veroorzaakt meer fijnstof dan verkeer dat gewoon lekker door kan rijden! Zo worden we weer voorgelogen en bang gemaakt. Ook is het nooit bewezen dat alle fijnstof ook daadwerkelijk van de auto’s komt. Als er eens wat vervuiling komt overwaaien vanuit een industriegebied, dan wordt de automobilist(e) daarvoor aangewezen als de schuldige!

Post Scriptum
Dit is slechts een kleine greep uit de vele aspecten. Door alle leugens en bangmakerij zijn ons zo ongeveer alle vrijheden afgenomen en is daarmee de democratie gestorven. Het wordt tijd voor een grote verandering!!! Meer vrijheid, meer eigen verantwoording en minder onzinnige regels die alleen maar worden bedacht om problemen in stand te houden of juist te verergeren!

9 gedachten over “Proclamatie (1e versie)

 1. Ook zonder foto is dit toch wel heel duidelijk! Prima verwoord, mijn complimenten. De aankomende weken zal ik uiteraard aandacht besteden op mijn weblog,over het hoe en waarom van de kranslegging + regelmatig een oproep om ons zowieso morele steun te geven. Ik hoop natuurlijk op een heleboel mensen, daar kan dit Kabinet dan niet om heen!

 2. @Monique, Vrije Volk:
  Bedankt voor de complimenten en de aandacht!
  Op dit ogenblik ben ik bezig met het tekenen van de letters op het lint, en dat lukt prima.

 3. hey hoi
  eerst nog even een beter jaar voor jullie, en wat me idd. opvalt, als er rook vrijkomt, bij een brand is er NOOIT gevaar voor de mensen, de omgeving, duh, hoe bedoel je, een banden fabriek en geen gevaar, what about mijn sigaretje dan, in mijn eigen huis, of buiten, nee ik ben echt de weg kwijt in mn eigen land, help please, louise totaal in de war 😳 🙄

 4. Louise, ik denk niet dat jij in de war bent hoor. De beste wensen ook voor jou. Deze regering heeft ze niet meer op een rijtje en dat heeft Joop hier toch wel heel duidelijk uiteengezet. Joh, ga mee de 27e, krans leggen in Den Haag, laten we met ons allen zien hoe erg dit Kabinet in de war is!

 5. @Leidse Glibber:
  Bedankt voor je complimenten, en tot ziens bij de kranslegging!
  Ook hier is inmiddels een link aanwezig naar jou.

 6. Precies Actie.

  geeft ons dit nu meer veiligheid.?
  Voelt iedereen zich nou zo onveilig.? Ik in ieder geval niet.
  Krijg eerder meer een afschuw voor dan waardering voor..

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.