Water pipe reloaded – IV

Water pipe reloaded – IV

Jawel! Voor weinig geld een lekker waterpijpje roken moet in de nabije toekomst mogelijk zijn. Het goedje dat ik beschreven heb in deel III is nl. wel degelijk rookbaar!

Aanvankelijk dacht ik vorige week nog dat mijn eigen brouwsel na een dagje drogen nog niet voldoende was opgedroogd. Ik legde daarom een kleine hoeveelheid op een schoteltje en zette het in de magnetron. Het begon echter al na een paar seconden te vonken en te roken. Wow! Dat was uiteraard een goed voorteken. Het grote experiment kon dus beginnen!

Inmiddels heb ik dan ook de eerste experimenten achter de rug, en ik moet zeggen dat de basis (appel, schenkstroop en shag) me niet is tegengevallen! Ik ben begonnen met een paar waterpijpjes met ongeveer 1/3 eigen brouwsel onderin, en de rest ‘echte’ tabak. Dat smaakte prima, en ook de trek bleef goed zodat ik rustig kon blijven lurken. Het enige nadeel was eigenlijk dat de waterpijp wat eerder op was. Met ‘echte’ tabak kon ik het met mijn nieuwe kopje (tabakskommetje) soms wel 1 uur en 10 minuten volhouden; met ongeveer 1/3 eigen brouwsel was het vrijwel exact in een uur bekeken.

Na het roken zag ik ook telkens dat de verkoolde restanten van mijn eigen brouwsel wat grijzer waren dan van de ‘echte’ tabak, en ook was het iets meer aangekoekt. Daardoor kwam ik op het idee om er bij volgende experimenten wat kaneel overheen te strooien. Dat zou het brouwseltje sowieso wat minder plakkerig maken, en mogelijk zou dat tevens de brandduur wat kunnen verhogen.

Dit idee was leuk… De kaneel had nl. alleen maar enige invloed op de smaak en op de plakkerigheid; de brandduur bleef gelijk. Ik heb inmiddels begrepen dat het toevoegen van glycerine belangrijk is om te voorkomen dat de tabak te snel verkoolt. Deze glycerine moet dan wel van een soort zijn die ook voor consumptie geschikt is. Binnenkort zal ik eens bij de drogist gaan rondsnuffelen.

Ook jullie tips zijn hier natuurlijk welkom. Alvast bedankt. Samen moeten we nl. in staat zijn om het roken van de waterpijp (met minimale inspanning) een heel stuk goedkoper te maken!

Wordt vast nog wel vervolgd

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

2 thoughts on “Water pipe reloaded – IV

  1. Schenkstroop roken? Het moet niet gekker worden. Hahaha. Ik vanmiddag ook weer roken, maar dat zijn visjes in een rookpannetje Fijn weekend.

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.