Nederland, o, Nederland

Nederland, o, Nederland

Zo, terwijl ik de afgelopen dagen zoet ben geweest met de webring (zie ook vorige log), is er weer heel wat geknabbeld aan onze vrijheden, ons recht op gelijke behandeling en wat dies meer zij. Tijd dus voor een kort overzicht:

De Fifamaffia
Ook na de huldiging van onze voetbalhelden blijft het land in WK-sferen, want RTL4 wist enige dagen geleden te melden dat ‘we’ inmiddels druk aan het onderhandelen zijn met de FIFA om het WK van 2018 naar Nederland (en België) te halen. Dat de FIFA telkens een eigen staatje sticht rondom het voetbalstadion, is ons sinds het gedoe rond de Bavaria-babes wel bekend, maar Nederland gaat er desondanks gewoon mee akkoord!

Dat betekent dan ook dat de wetgeving (al dan niet tijdelijk) moet worden aangepast om de Fifamaffia in de gelegenheid te stellen om dat staatje daadwerkelijk te kunnen stichten. Vreemd hoor, want als FIFA echt een land was dat je kon aanwijzen op de kaart, dan zouden we het op de zwarte lijst zetten wegens corruptie, maar nu gaan we ermee in zee het veld op! Lees in dit licht ook het artikel uit De Pers van 12 juli jl.

Tevens eist koning Blatter dat hij en al zijn onderdanen geheel worden vrijgesteld van belasting. Dat houdt dan ook in dat al het geld dat er tijdens het WK omgaat uiteindelijk gewoon zwart in de zakken van de FIFA verdwijnt! Sorry, maar als ik over alles belasting moet betalen, waarom dan deze uitzondering? Iedereen wordt hier toch *ahum* gelijk behandeld???

(Meer over belastingen bij Metropoly.)

Jezus redt het niet
De tekst ‘Jezus redt’, die een inwoner van Giessenlanden op het dak van zijn boerderij had geplaatst, moet worden weggehaald omdat de kreet in strijd zou zijn met de gemeentelijke welstandsnormen.

Tsja, de tekst is wel prominent aanwezig, maar hoe zit het dan met boeren die het dak van hun boerderij gebruiken om er ‘Verse eieren te koop’ op te zetten? Mag dat dan wel? Of wordt er in Nederland weer eens met twee maten gemeten?

En wat als er nu ‘Allah akhbar’ op het dak had gestaan? Ik kan het natuurlijk niet bewijzen, maar ik denk toch dat je die ambtenaartjes in dat geval niet had gehoord. We kennen in Nederland immers vrijheid van meningsuiting en van godsdienst?

The Pirate Bay redt het ook niet
Ik snap nog steeds niet waar die lui van Stichting Brein nou eigenlijk mee bezig zijn! Denken ze nou werkelijk dat ze het probleem van illegale downloads volledig onder contrôle hebben als ze The Pirate Bay voor de zoveelste keer dwingen om ontoegankelijk te worden voor Nederlanders? Denken ze echt dat ik straks geen enkele torrent meer kan vinden? Die lui zijn echt ziek. Stop de subsidies dan ook direct! Wat een geldverspilling!

Afluisterpraktijken
In navolging van o.a. Engeland begint ook Nederland meer en meer op de contrôlestaat van ‘Big Brother’ te lijken. Dit land hangt inmiddels ook al vol met beveiligingscamera’s, maar in Amsterdam gaan ze alweer een stapje verder: op sommige plekken wordt er ook al een microfoon in geplaatst!

Als reden wordt opgegeven dat deze microfoon is bedoeld om agressie en geweld tegen te gaan. Klinkt plausibel, maar wie garandeert mij wat er wel en niet wordt opgenomen? Ik vind het dan ook een ernstige aantasting van mijn privacy! Bovendien mogen we ons afvragen of die contrôledrift werkelijk leidt tot een veiligere samenleving!

(Meer over deze afluisterpraktijken bij Momera.)

Tot slot nog maar een paar lichtpuntjes: het weeralarm voor deze week was eindelijk eens gerechtvaardigd, het olielek voor de Amerikaanse kust is (hopelijk) voorgoed gedicht, en de zinloze missie in Uruzgan nadert z’n einde.

Foto: Bavaria-babes waren weer toegestaan tijdens de huldiging van Oranje.

(Nog geen stemmen)
Loading...

3 thoughts on “Nederland, o, Nederland

  1. @Moi:
    Psies! Laat die Belgen hun gang maar gaan, dan komt het best voor elkaar! 😎

    @Leidse Glibber:
    Moi heeft een prima link neergezet!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.