Dit was mijn stem! – II

Dit was mijn stem! – II

Aanvankelijk wilde ik gisteravond om 8 uur mijn oproepkaart gewoon hier op straat in de fik steken, maar ja hier had ik weinig publiek. Ik besloot dan ook om toch maar door te lopen naar het stembureau in de hoop dat ik daar wat meer hooggeëerd publiek zou aantreffen.

In mijn enthousiasme liep ik zowat nog te ver ook, want het stembureau was zonder mijn medeweten verhuisd naar de seniorenflat hier schuin tegenover. (Normaal moest ik iets verder doorlopen naar een basisschool.)

Bij de ingang van die flat was het helaas ook al uitgestorven! In de hal trof ik echter een bewoonster aan die zichzelf kennelijk een baantje had gegeven om de seniorensleur te doorbreken. Ze stond dan ook direct op om mij de weg te wijzen naar het stemlokaal op de 1e etage. Ik legde haar uit dat dat niet hoefde omdat ik helemaal niet kwam om te stemmen, maar slechts om een statement af te geven.

Terwijl ik recht voor de ingang mijn kaart in de brand stak vroeg ik haar pro forma nog om toestemming, maar die mevrouw vond het allemaal wel best, en moest mij schoorvoetend nog gelijk geven ook: uiteindelijk verandert er vrijwel niets…

En dat laatste blijkt ook nu alweer te kloppen, want Ome Geert van de PVV heeft inmiddels zijn breekpunt (AOW) al opgegeven omdat hij dolgraag met links of rechts (of desnoods met links èn rechts) wil meeregeren. Bovendien weet hij natuurlijk als geen ander dat de politiek helemaal niet beslist over de pensioengerechtigde leeftijd. Daar beslissen de verzekeraars en de pensioenfondsen over!

En zo gaat het met vrijwel alle zaken! Het rookverbod wordt niet afgezwakt, want daar beslissen de pillendraaiers over; de immigratiestop komt er niet, want daar hebben we de mullahs in Turkije en Marokko voor; iedereen is en blijft automatisch een terrorist totat het tegendeel is bewezen, want dat is een zaak van de Amerikanen; auto’s blijven rijden in de file staan op benzine of diesel, want daar gaan de oliemaatschappijen over… Enzovoort, enzovoort!

Nee! Ik ben nog steeds blij met mijn daad. Echte verandering bereik je niet door een hokje in te kleuren. De overgrote meerderheid zou in het vervolg gewoon niet meer moeten gaan stemmen. Pas dan kan Nederland verandering afdwingen!

Zie ook deel I van 9 juni

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 2,50 van 5)
Loading...

2 thoughts on “Dit was mijn stem! – II

 1. Je hebt in elk geval een duidelijk statement afgegeven, alleen jammer dat je geen publiek had.
  Ik zeg altijd iedereen moet stemmen desnoods blanco, maar deze actie valt daar voor mij ook onder.
  Waar het om gaat is dat iedereen stilstaat bij ons land op de dag van de verkiezingen of dat nu door te stemmen of te protesteren is, gaat erom dat je iets doet.
  Mensen die een dag later zeggen oh ja waren er verkiezingen die zijn verkeerd bezig.
  Neem aan dat je snapt hoe ik het bedoel.

 2. @Leidse Glibber:
  Nou ja, ik heb i.i.g. mijn statement afgegeven. M.i. nog net iets beter dan bijv. blanco stemmen. Nu maar hopen dat velen mijn voorbeeld zullen volgen! (Blanco is natuurlijk ook prima, maar dan moet het wel een flink percentage zijn.)

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.