Van koninginnedag t/m de dag van Pim

Van koninginnedag t/m de dag van Pim

Nog een paar nachtjes slapen, en dan is het weer koninginnedag. Ik neem zomaar aan dat je inmiddels geen plannen hebt om je Suzuki Swift alvast op te gaan poetsen, maar je wilt natuurlijk wel graag je mening kwijt over het koningshuis. Dat kan gelukkig middels een enquête van Wat vindt Nederland ervan. Dat is toch wat publieksvriendelijker, nietwaar?

Ook zijn 4 en 5 mei weer in aantocht. Op 4 mei gaat hier de vlag halfstok, maar op 5 mei blijft-ie uit protest binnen omdat we helemaal niet meer in een vrij land leven! Vette kans dus dat je mij zult tegenkomen tijdens de Vrijheidsparade! Er wordt op 5 mei vanaf 17:30 verzameld op het Spui in Amsterdam, en rond 19:00 begint de daadwerkelijke parade. Houd het nieuws omtrent de Vrijheidsparade dus in de gaten!

Op 6 mei, ten slotte, zullen er ongetwijfeld weer de nodige dingen worden georganiseerd bij het Mediapark in Hilversum en rond de voormalige woning van Pim Fortuyn in Rotterdam. Van de week ontving ik een mail van de Soldaat van Pim. Deze organiseert in het kader van de vrije meningsuiting een soort herdenkingsfeestje in restaurant Engels. Als je interesse hebt, dan kun je mailen naar SoldaatvanPim-apestaartje-hotmail.com.

Mocht je nog andere interessante acties omtrent de genoemde data willen melden, dan kun je dat uiteraard hieronder doen!

UPDATE – 26-03-10:
Tijdens het genoemde feestje in restaurant Engels is er o.a. een boekpresentatie van Philomena Bijlhout en een optreden van ene Willem Kuyt.

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

2 thoughts on “Van koninginnedag t/m de dag van Pim

 1. Het is eigenlijk een opeenvolging van rare en tegenstrijdige dagen.
  Ik ben geen monarchist, maar vind Koninginnedag wel een geweldige dag.
  Maar dat komt omdat het een van de weinge dagen is dat we nog zo echt lekker Hollands zijn met zijn allen.
  Ouderwetse en diep gewortelde kneuterigheid en samen één, dat vind ik toch wel wat hebben.
  Vier mei staat bij mij hoog in het vaandel, herdenk dan niet allen de doden uit de tweede wereldoorlog maar alle oorlogsslachtoffers ooit en waar dan ook.
  Vijf mei heb ik gemengde gevoelens bij, aan de ene kant hebben we inderdaad geen vrijheid meer aan de andere kant blijft het toch een speciale dag.
  6 mei zal ik nooit van mijn leven meer vergeten, de verbazing, afschuw, de angst voor wie het gedaan zou hebben en het voorgoed veranderen van ons land.

  Off topic, als je de 29e naar Marina gaat laat het even weten, dan zorg ik dat ik er ook ben.

 2. @Leidse Glibber:
  Natuurlijk is er nauwelijks iets dat Hollandser is dan Koninginnedag: koekhappen, zaklopen, vrijmarkt, bier (met peuk!), etc. Het zijn ook voor mij beelden die bij het Nederland horen dat ik ooit heb gekend, maar ook voor mij heeft het allemaal niets met het Koningshuis te maken. (Sinds de Lockheed-affaire hebben de Oranjes bij mij al afgedaan!)

  Over 4, 5 en 6 mei zijn de (gemengde) gevoelens gelijk.

  Ik denk dat ik het op 29 april ga proberen. Het is een eindje kachelen met de trein, maar het moet toch wel de moeite waard zijn om een paar biertjes bij Marina en Sis te drinken. Een latertje zal het niet worden, want ik moet ook nog terug. Ik hou je op de hoogte. Tot ziens, tot bier en tot peuk! 😎

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.