Mijn stem tegen de ID-plicht

Mijn stem tegen de ID-plicht

Vandaag heb ik niet gestemd, maar wel heb ik formeel geprotesteerd tegen de ID-plicht middels de protestverklaring die door Vrijbit.nl beschikbaar werd gesteld.

Kennelijk was ik niet de eerste die met genoemde verklaring het stemlokaal binnenkwam, want ik hoefde verder geen tekst en uitleg te geven. Het ontvangstbewijs (zie onderstaande afbeelding) werd getekend en afgescheurd, en de protestverklaring zelf werd onder de noemer ‘proces-verbaal’ opgeborgen.

Ik heb hier een zeer goed gevoel bij! Ik heb dan wel niet op een partij gestemd, maar wel tegen die achterlijke ID-plicht!

Als het goed is, dan zullen deze protesten ook worden bekendgemaakt na het tellen van de stemmen. Ik zal jullie dus op de hoogte houden!


 
UPDATE – 03-03-10 – 21:50:
De protestverklaring van Vrijbit.nl is inmiddels al verdwenen!

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Loading...

7 gedachten over “Mijn stem tegen de ID-plicht

 1. Ik zag vanmiddag wel dat de ongeldige stemmen werden getoond, maar zag geen getal van weigeringen.
  Dus eigenlijk geen idee of het wordt meegenomen bij de uitslagen etc.

 2. Gisteren hoorde ik ene Chavanne zeggen in Netwerk dat hij zijn vrouw machtigt om te stemmen, maar dat hij niet wil weten waar ze zijn stem op uitbrengt. Hij zei dat hij vrij is tussen de oren.
  Zit wat in. Al zou hij dan zijn vrouw ook niet voor hem moeten laten stemmen denk ik dan.
  Gewoon niet meer meedoen met die leugens is ook een optie. Van een paar blanco stemmen of protesten trekt de politiek zich toch niets aan.

 3. Hallo Joop, wat meen jij tot die PVV? Ik heb het een beetje vervolgt want hier waren de kranten vol ervan. Daar wordt geschreven van: een droom van onze SVP !!!!! Maar ergens heb ik daar geen goed buikgevoel. Oké het is wel een stemmeter dat de bevolking zich niet meer zo lekker voelt, net als hier met de minarettenafstemming. Balkenende is voor mij een jokefiguur, niet meer draagbaar.
  Love Joanna

 4. @Monique:
  Die uitzending heb ik niet gezien, maar in feite heeft die Chavanne gelijk: het maakt toch weinig uit op wie je stemt. Veel zal er toch niet veranderen…
  En ja, die ene promille ofzo aan blanco stemmen en protesten zetten ook al geen zoden aan de dijk. Een laag opkomstpercentage maakt meer indruk, dus is de kans ook groot dat ik dáár mijn best voor ga doen!

  @Joanna:
  Ik zie Wilders als populist, en niet als islamkenner. Hij zal zondermeer een hoop proteststemmen krijgen, en daarmee zal zijn PVV zeer groot worden. Maar ja, een partij die het moet hebben van proteststemmen is in mijn ogen geen lang leven beschoren.
  Wilders is dus absoluut niet onze Messias. We hebben iemand nodig die de kern van de problemen aanpakt, en niet alleen maar kijkt naar de uitwassen zoals o.a. hoofdoekjes en minaretten.

  @René:
  Fantastisch dat Jacobse en Van Es weer eventjes terugkomen op de buis. Dank voor je tip. Origineel waar!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.