Archief van
Categorie: Humor

Twee politieke statements

Twee politieke statements

Zo! Ik ben benieuwd hoe natio­nalistisch, xenofoob, koloniaal en racistisch ik eigen­lijk ben volgens de schreeuwende poli­tiek correcte minder­heid. Ik heb nl. een kerst­boom met een geel hesje!

Twee poli­tieke state­ments dus in één foto… Ai! Dat belooft wat!

(Nog geen stemmen)
Laden...
Politiek statement

Politiek statement

Zo, hij staat weer recht overeind! Ik heb het natuurlijk over de kerstboom die ik hier als politiek statement een plaatsje in mijn huiskamer heb gegeven. Laat die kerstbomen­discussie dus maar losbarsten!

Ik neem aan dat die discussie wel geleid zal gaan worden door de grote boze mevrouw Sylvana, dus heb ik wel een paar goede tips voor haar:

Net als bij de pieten­discussie gaat het er vooral om dat er zoveel mogelijk onzinnige argumenten op een creatieve wijze aan elkaar worden geknoopt. Ook is het van belang dat die argumenten niet helemaal of helemaal niet juist zijn. Je kunt dus bijv. gaan roepen dat die boom een f*llussymbool is voor islamofobe heterofiele Christelijke blanke mannen. Daar ga je geheid mee scoren!

Tevens is het uiterst belangrijk dat je het clubje jankers om je heen zo klein mogelijk houdt en dat je met je argumenten moet rekenen op steun van maximaal 4% van de bevolking. Hoe hoger je scoort, hoe minder succes je zult hebben, maar dat weet je als leidster van de pieten­discussie natuurlijk maar al te goed. Het gaat tegenwoordig nl. alleen nog maar om de terreur van zeer kleine minder­heden.

Kijk, rokers vormen met zo’n 30% een veel te grote minder­heid. Op 17 miljoen inwoners hebben we het hier immers over ruim 5 miljoen rokers? De groep rokers mag dus zonder enige vorm van gêne worden gediscrimineerd en -ahum!- zwart­gemaakt.

Nee, kleine selecte clubjes gaan het helemaal maken in onze demo­cratische rechts­staat! Met slechts een paar procent steun voor Kaaspieten e.d. is Zwarte Piet al bijna geheel uit de grote steden verdwenen. Iets soort­gelijks zien we voor die paar LHBTXYZ’ers of hoe ze ook mogen heten. De NS is met hun ‘beste reizigers’ inmiddels al doodsbang dat ze die ene trans­gender (met of zonder dinges) op z’n hoge hakken voor het hoofd zullen stoten.

Ik heb er dus alle vertrouwen in dat het helemaal goed zal komen met die kerstbomen­discussie! Wat is Nederland toch een prachtig land voor moslim­knuffelende donker­bruine niet-rokende trans­genderende kerstboom­hatende Kaaspieten op hoge hakken!

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Laden...
Poppelzondag – II

Poppelzondag – II

Het weerplaatje van zondag 5 maart was beslist niet beter. Het leek zelfs wel een exacte kopie van zaterdag de 4e. Uitstel was natuurlijk nog steeds mogelijk, maar daar kon ik toch niet mee blijven doorgaan? En zo heb ik dus besloten om ondanks het slechte weer­plaatje gewoon maar mijn tas op te pakken en te vertrekken.

Wegens werkzaamheden aan het spoor kreeg ik te maken met een iets afwijkende dienst­regeling met eerst een Sprinter, daarna een Intercity, en daarna weer een Sprinter. Balen! Of zouden dat heel misschien nieuwe Sprinters zijn?

Nee, die nieuwe Sprinters heb ik nog niet gezien, maar er is toch wel iets veranderd. Zowel op de heen- als op de terugweg kreeg ik nl. te maken met een stoptrein die er (ongeveer) net zo uitziet als de zgn. Nieuwe Intercity. Het betreft hier gemoder­niseerd oud materieel uit de jaren ’90. Vlak voor vertrek kun je op de reis­planner van NS overigens al zien met wat voor trein­type (voorbeeld) je te maken zult krijgen.

Tsja, helemaal zeker is het wat mij betreft nog steeds niet, maar het lijkt er wel op dat de NS defini­tief afscheid heeft genomen van de pisvrije Sprinter!

En zolang die zekerheid ontbreekt, blijf ik voor vertrek uit Poppel-Grens een plas doen. Dat doe ik altijd ergens in de berm langs het stukje Nieuwstraat dat tevens de grens vormt.

Daar was het afgelopen zondag veel drukker dan anders. Maar ja, dat kan me daar niet zo boeien. In de berm vlak bij Grenspaal 210 sta ik zelf misschien in Nederland, maar de passerende auto’s rijden in België. En als je in België bent, dan weet je zeker dat je vroeg of laat Manneken Pis een keertje tegen­komt. Zo simpel is dat!

Wordt vervolgd

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Laden...
Is er leven na de trein? – III

Is er leven na de trein? – III

Daaromtrent heb ik half januari een berichtje verstuurd via het contact­formulier op Arriva.nl. Ik heb er expliciet bij vermeld dat het me misschien eens een keertje zou kunnen overkomen dat ik spontaan moet plassen onderweg, en dat ik in dat geval tijdens een tussenstop langs de route heel erg gelukkig kan worden van een mooie struik.

Ook leek het me wel logisch om zelf al aan te geven dat mijn gezeik de dienstregeling natuurlijk niet overhoop mag gooien. Het is nl. voor niemand leuk als de bus een minuut extra vertraging oploopt omdat de directeur van de Geuzenpartij! ergens naast de bus tegen de groenvoorziening staat te wateren. Ook is het natuurlijk niet ondenkbaar dat straks de halve bus ineens nodig moet plassen zodra ik uitstap. En dan is het uiteraard voor de rest van de dag wel gedaan met de dienstregeling!

Een paar dagen geleden kreeg ik pas antwoord, maar daar schoot ik niet echt veel mee op. Het meisje van de klantenservice had mijn verhaal overduidelijk niet goed gelezen, want ze probeerde mij meteen een blaasprobleem aan te praten: “Mocht u continu afhankelijk zijn van een toilet dan kunt u gebruik maken van de Intercity’s.”

Later ben ik doorgegaan op dit onderwerp via de FB van Arriva. Daar ging de conversatie heel wat vlotter, maar nog steeds kwam mijn verhaal niet echt over. Ik hoef nl. niet 85 keer te plassen onderweg, en ik heb ook al geen afsluitbaar hokje nodig. Ik vraag in feite alleen maar of de chauffeur en ik het samen eens zouden kunnen worden tijdens een gevalletje hoge nood. Maar dat zit er helaas niet in, denk ik.

Dat wordt dus evt. een inge(p)laste pauze van een half uur. Dat is te overzien, maar die extra tijd moet ik wel meenemen in de planning. Ruim 3 uur dus, met een uitloper naar ruim 3,5 uur.

Enfin, ik ga voor de aardigheid toch maar eens uitzoeken of ik misschien voor 5 euro vanaf Rotterdam via Stockholm en Rome naar Antwerpen kan vliegen. Mocht dit niet lukken, dan zal ik toch de bus maar nemen. Of ik kan natuurlijk proberen om te gaan liften.

Hiermee eindigt dit verhaal, maar wordt binnenkort ongetwijfeld vervolgd.

EINDE

Update – za 6 feb 2015 @23:17:
Helaas moet ik definitief afzien van dit busavontuur. De gehele reis naar Baarle, gerekend vanaf de voordeur, zou maar liefst 3 uur 45 gaan duren. De reis naar Poppel-Grens per trein en bus via Tilburg zou ik met een wat strakkere planning kunnen aftikken op 2 uur 35.
Verder vind ik dat de langeafstandsbus tussen Utrecht en Breda sowieso ergens halverwege de route een pauze van een paar minuten zou moeten inlassen zodat iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om de benen te strekken, een luchtje te scheppen, te roken en een plas te doen. Helaas kan dit er simpelweg niet af.
Jammer. Ongetwijfeld binnenkort meer in volgende logs.

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Laden...
Nieuwe vorstperiode

Nieuwe vorstperiode

Ha ha! Nou dachten we allemaal dat het sinds gisteren gedaan was met de vorst, maar dat hebben we helaas goed mis! Er komt nl. per 30 april a.s. gewoon een nieuwe vorstperiode aan die mogelijk zal aanhouden tot ongeveer 2045! 😛

Foto: Bij vorst hoort natuurlijk een jaarlijkse elfstedentocht!

(Nog geen stemmen)
Laden...
Edith Schippers en haar rolbandmaat

Edith Schippers en haar rolbandmaat

Zo! Alle mannen met een te korte dinges mogen hun oranje vlaggetjes weghalen, en kunnen binnenkort rekenen op een bezoekje van Edith Schippers die met haar rolbandmaat de zaak het zaakje komt controleren. 😉

Nederland kan zich dus weer richten op de echte problemen, want ondanks het EK blijven de molens in Brussel en Den Haag nl. vrolijk doordraaien. Vóór je het weet mag je volgend jaar dan ook grofweg 10% van je koopkracht inleveren i.v.m. je woon-werkverkeer, de kinderopvang en de zorgkosten. Ook heb je er terdege rekening mee te houden dat je toch echt tot je 75e moet doorwerken om de pensioenen van onze Griekse vrienden te betalen, die er in de regel ruim voor hun 60e mee ophouden!

Helaas kunnen we weinig meer uitrichten tegen die dictators in Brussel en die boeven in Den Haag, maar houd ze alsjeblieft in de gaten!!!

Bovenstaande foto vond ik enige dagen geleden op WaarMaarRaar.nl tussen de opmerkelijke beelden.

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Laden...
Wietpas, poespas, waterpas…

Wietpas, poespas, waterpas…

Vóór je het weet, heb je in dit achterlijke land voor van alles en nog wat een pasje nodig. Ik zal er maar een spelletje van maken, en hoop dat jullie allemaal willen meedoen. Ik doe een voorzetje:

In het vervolg zal ik mijn waterpas meenemen voor het geval dat ik eens een biertje meer heb gedronken dan mijn blaas aankan.

OK, nu jullie! Wat zou je bijv. kunnen doen met een bergpas, ganzenpas, kompas, looppas, oppas, paradepas, poespas of een wandelpas?

Foto: Waterpas annex sleutelhanger

(Aantal stemmen: 3 | Gemiddeld: 5,00 van 5)
Laden...
De heilige twee graden

De heilige twee graden

Ja ja, Al Gore en z’n maats van het IPCC hebben het voor elkaar: het mag van de geachte dames en heren van de klimaconf in Cancún deze eeuw maximaal 2° C warmer worden. Ieder weldenkend mens snapt natuurlijk dat deze ‘inzet’ wel erg hoog is, maar ja, voor Al Gore en het IPCC was er geen weg meer terug. Het zou nl. gezichtsverlies betekenen als ze nu ineens zouden roepen dat het ook zou kunnen gaan om bijv. 1,5°, 1° of desnoods slechts 0,5°.

Die twee graden waren nl. inmiddels zo ongeveer heilig geworden, want die kwamen uit de computermodellen rollen. En als ik iets hoor over computermodellen, dan weet ik eigenlijk al genoeg. Ook de eerste rook- en meerookdoden kwamen zo’n 20 jaar geleden nl. uit de computer zonder dat er ook maar één overlijdensakte aan te pas kwam! Het heeft er dan ook alle schijn van dat een computer net zolang wordt gevoed met bepaalde beginwaarden totdat het eindresultaat overeenkomt met hetgeen men in het hoofd had!

En zo zitten we nu dus vast aan die heilige twee graden. Daar gaan we met z’n allen nog een hele kluif aan hebben, maar ik vind wel dat we moeten proberen om de aarde in Nederland en de rest van Europa zoveel mogelijk op te warmen. Die telkens maar weer vroeger invallende winters vind ik nl. maar niks!

Mijn bijdrage hierin is helaas marginaal, maar alle kleine beetjes helpen. Hier in huis heb ik nl. twee spaarlampen (volgens mij uit de verrassingsdoos van Super De Boer) in gebruik. Die ga ik vandaag nog vervangen door een paar ouderwetsche peertjes. Ten slotte kan ik nog proberen om zoveel mogelijk donkerbruine broeikasgassen te laten waaien. Meer bruine bonen eten dus… 😛

(Aantal stemmen: 4 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Laden...
Magniettijdperk

Magniettijdperk

We hebben nog 1,5 maand te gaan, maar Nederland is al weer klaar voor het Woord van het Jaar 2010. Zelf wacht ik nog tot na de kerst, want er gebeurt ongetwijfeld nog heel wat in de rest van dit jaar. De affaire rond PVV’er Lucassen krijgt bijv. nog een staartje, dus vóór je het weet is dit kamikazekabinet gevallen, en heb je er in no-time weer een hele tros nieuwe woorden bij!

Het is overigens opvallend dat de lijst van Van Dale geheel anders is dan mijn eigen lijst; slechts de termen dreigtweet en kamikazekabinet komen op beide lijsten voor!

Hieronder alvast mijn eigen score tot op heden. Voel je vrij om aanvullingen door te geven. Hopelijk kunnen we dan straks gezamenlijk een woord kiezen of op z’n minst een top-10 samenstellen. Mijn keuze valt vooralsnog op magniettijdperk, maar ja, het jaar is nog niet om!

aschaos, asdonderdag, apengehaktbal
bicultureel, burkababe
Damschreeuwer, diepvrieshond, dreigtweet
failcompilatie, Fifamaffia
gamedeskundige, gigatong, glossydebat
hakproof, homopaaltje, Hostiegate
infobesitas
kamikazekabinet, kanariekidnapper, kantoorzwerver, kebabkiller, kettingrukker, kinderkiller, kotsgrens, kraamenclave
laptopnomade, lustkapper
magniettijdperk, mozzarella-fraude
neppelgrim, Noordpoololie
onderbroekterrorist, oogzuipen
paddenstoelenbier, pafdakkie, paniekplek, paprikarobot, parachutemoord, peespas, peukenput, pizzagluurder, postzegelspeelfilm, pruikenfraudeur
roetroute
sms-toilet, snelwegloper, Stivorostasi, strandhooligan, stropdasfraude, Svencouver
tenenpianist, transportkou, twitterbruiloft, twitterfiets
vaginaspotter, vulkaanalarm
waxinelichthouderterrorist, wenkbrauwbijter
zwembadpedo

UPDATE:
Vergeten – vuvuzelaverbod, abortusrel, zoutcrisis
Nieuw per 17-11 – cultuurterrorist, geperoxideerdevolkspopulismuspipo, toekomstproof
Nieuw per 18-11 – internetstraling
Nieuw per 20-11 – homo-doodskist

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 4,50 van 5)
Laden...
De klucht Eurostaete

De klucht Eurostaete

De laatste dagen heb ik nogal wat persberichten ontvangen over de officiële oprichting van het vrijstaatje Eurostaete dat zuidelijk van Coevorden op de grens tussen Nederland en Duitsland ligt.

Nou vind ik dat hele Eurostaete persoonlijk één grote klucht. Ik verwacht nl. dat óf Nederland óf Duitsland wel orde op zaken zal komen stellen met een paar bulldozers zodra men iets merkt van bouwactiviteiten.

Want wat was er ook weer aan de hand? Eurostaete is in feite niets méér dan een halve gedempte sloot. De ene helft was (en is) Nederlands omdat Nederland de grens in een dergelijk geval afbakent op de helft van het water. De andere helft ligt theoretisch in Duitsland, maar het Duitse kadaster rekent (zo beweert men) tot aan de rand van het water. En zo kon er, mede door ontbrekende en onjuist genummerde grenspalen, een kleine strook niemandsland ontstaan.

En op die strook wordt op zaterdag 23 oktober a.s. de vrijstaat uitgeroepen, en wordt er een feestje gebouwd. Er is een vrijmarkt, een danstent, je kunt speeddaten, je kunt er een boom planten en weet ik veel wat nog meer. Maar het mooiste komt nog: het eerste kind dat in Eurostaete geboren wordt maakt kans op het koningschap!

Tsja, dat lijkt mij nou echt de ultieme wens van alle hoogzwangere vrouwen die op of vlak na 23 oktober hun kindje verwachten… Kindjelief kan dus koning of koningin worden van een halve sloot! Ja, daar kan het kind het later nog heel ver mee schoppen! 🙄

Maar goed, mocht je toevallig op 23 oktober in de buurt van Coevorden zijn, ga dan voor de aardigheid eens een kijkje nemen in het vrijstaatje. Houd er wel rekening mee dat je aan de grens een soort visum moet kopen à 50 euri. ’t Is maar dat je het weet.

UPDATE – 11-10-2010:
Zie ook de logs van 02-03-2008 en 29-08-2006

(Aantal stemmen: 2 | Gemiddeld: 4,00 van 5)
Laden...
De oranje coalitie

De oranje coalitie

Wordt het paars? Wordt het groen? Wordt het desnoods alle kleuren van de regenboog? Wie het weet mag het zeggen…

Nederland is op dit moment dusdanig verdeeld dat er niet eens meer een coalitie gevormd kan worden! Er lijkt nl. nauwelijks nog enige bindende factor te zijn. We vliegen elkaar in de haren, want de ene wil dit en de ander wil weer dat.

Het voetbal blijkt echter -dwars door alle tegenstellingen heen- onze enige binding te zijn. Ik stel dan ook een oranje coalitie voor.

Op het ogenblik klinken er zowel links als rechts vuvuzela’s, en ik zag vanavond zelfs een stel rokers en niet-rokers dat gezamenlijk ‘Hup, Holland, hup!’ en ‘We are the champions!’ bralde!

@Informateur Uri Rosenthal: Onderzoek de mogelijkheid om een oranje coalitie te vormen! 😉

Noot:
Het maakt natuurlijk weinig uit of de coalitie nou paars, groen of desnoods donkerbruin wordt, want uiteindelijk verandert er gewoon bar weinig. We blijven dus elke dag aanschuiven in de file, het rookverbod blijft gehandhaafd, er blijven miljarden verdwijnen in die bodemloze put die men ‘ontwikkelingshulp’ noemt, en vul maar aan! Zichtbare leiders zijn nl. niet echt aan de macht. Het zijn nl. de banken, de pillendraaiers en de oliemaataschappijen die in werkelijkheid de touwtjes in handen hebben.

(Aantal stemmen: 1 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Laden...

Henk en Ingrid vs Ome Jaap en Tante Mien

Henk en Ingrid vs Ome Jaap en Tante Mien

Tsja, met welke namen duid je het doorsnee Nederlandse stel aan? Volgens Ome Geert van de PVV waren dat aanvankelijk Henk en Anja, maar heeft recentelijk Anja ingeruild voor Ingrid.

Bij mij is dat ook ongeveer zo gegaan, want ik had het ooit over Ome Arie en Tante Bep (A + B). Later is dat om onduidelijke redenen Ome Arie en Tante Mien geworden, en dat heeft zich uiteindelijk uitgefilterd tot Ome Jaap en Tante Mien.

Van Henk en Ingrid weten we dat ze o.a. in Deventer en in Vlissingen wonen, maar waar wonen Ome Jaap en Tante Mien eigenlijk? In Almere-Haven? In Barneveld of Culemborg? Of zijn ze misschien via het Groningse Westerbroek in Zeist neergestreken?

Daarom nodig ik hierbij alle Japen en Mienen uit om hier hun woonplaats achter te laten. Ik kan dan op het kaartje bij deze log voor elke Jaap en Mien een stipje plaatsen op de positie van de opgegeven woonplaats. Ook voel ik wel wat voor een groepsfoto mits dat natuurlijk organisatorisch haalbaar is.

Ome Jaap en Tante Mien, ik wacht met spanning op jullie reactie!

(Aantal stemmen: 3 | Gemiddeld: 3,00 van 5)
Laden...